Међународни научни скуп
30. октобра 2018.
Списак уџбеника
8. новембра 2018.

2. Serbia hair open

Савез Фризерских Клубова Србије је у недељу, 4. новембра 2018. године у Конгресном центру „Master“ Новосадског сајма организовао 2. по реду манифестацију SERBIA HAIR OPEN.

Serbia Hair Open представља највећи фризерски сајам у Србији, а установљено је да се одржава сваке године током првог викенда у новембру месецу. Сајам је намењен искључиво професионалном фризерском тржишту и усмерен је према потребама професионалних фризера. Концепт се заснива на великој количини демонстрација и семинара, у које су укључени излагачи и пажљиво одабрани стручњаци. Поред наведених, у садржај сајма су укључене и друге потребе данашњих професионалаца – такмичење у организацији Савеза Фризерских Клубова Србије, едукација у оквиру 2. Сајма Фризерске Едукације, учешћа у Фризерској берзи и KANSO радионици

У главној сали (капацитета 350 седећих места) у 11:30 је организовано свечано отварање сајма уз специјалне госте – Душку Богатај, Војислава Радивојевића и Војкана Комазеца. Тачно у подне наступио је Wella Professionals тим који је представио Wella Sunrise колекцију. Два часа касније Alter Ego Italy је представио едукативни тим у саставу Maria Rita Testore, Alain Corazza и Axel Torraco. У 16:00 се представио KANSO –  тим из Загреба који су чинили Марина и Иван Јагарчец, представили су UNFIXED колекцију (KANSO тим из Загреба је у суботу, 3. новембра 2018. године у просторијама салона ”BANE hair“ у Новом Саду организовао радионицу за десет учесника: семинар прецизног шишања са теоретском обуком, семинар и рад са моделима).

У част проналазача ручне машине за шишања („нуларице“) Николе Бизумића, Савез Фризерских Клубова Србије покренуо је такмичење у оквиру сајма: 1. Фризерски Куп „Никола Бизумић“. Средња стручна школа Црвенка је имала свог представника у такмичарском делу сајма: Рајко Николић – наставни практичне наставе са технологијом рада за образовни профил мушки фризер је за своје учешће у такмичењу награђен ЗАХВАЛНИЦОМ! На 2. Сајму Едукације представило се 10 излагача. Фризерска берза је „спојила“ фризерске салоне који траже раднике са фризерима који траже запослење. У простору сајма била су постављена два паноа са пријављеним салонима, а посетиоци су били у прилици да прикупе информације од салона за које су били заинтересовани. Након проглашења победника са такмичења 1. Фризерског Купа „Никола Бизумић“ – програм је завршен.

Иако је садржај сајма обиман – исти је веома користан! Сваки учесник је био у прилици да пронађе неопходан сегмент за напредовање у каријери, а фотографије у прилогу су најбољи „сведоци“ изузетно позитивне атмосфере која је (про)пратила овогодишњу манифестацију!

Фото: Рајко Николић
Текст: Милан Лалић