Међународни научни скуп
30. октобар 2018.
Списак уџбеника
8. новембар 2018.
Међународни научни скуп
30. октобар 2018.
Списак уџбеника
8. новембар 2018.

2. Serbia hair open

Савез Фризерских Клубова Србије је у недељу, 4. новембра 2018. године у Конгресном центру „Master“ Новосадског сајма организовао 2. по реду манифестацију SERBIA HAIR OPEN.

Serbia Hair Open представља највећи фризерски сајам у Србији, а установљено је да се одржава сваке године током првог викенда у новембру месецу. Сајам је намењен искључиво професионалном фризерском тржишту и усмерен је према потребама професионалних фризера. Концепт се заснива на великој количини демонстрација и семинара, у које су укључени излагачи и пажљиво одабрани стручњаци. Поред наведених, у садржај сајма су укључене и друге потребе данашњих професионалаца – такмичење у организацији Савеза Фризерских Клубова Србије, едукација у оквиру 2. Сајма Фризерске Едукације, учешћа у Фризерској берзи и KANSO радионици

У главној сали (капацитета 350 седећих места) у 11:30 је организовано свечано отварање сајма уз специјалне госте – Душку Богатај, Војислава Радивојевића и Војкана Комазеца. Тачно у подне наступио је Wella Professionals тим који је представио Wella Sunrise колекцију. Два часа касније Alter Ego Italy је представио едукативни тим у саставу Maria Rita Testore, Alain Corazza и Axel Torraco. У 16:00 се представио KANSO –  тим из Загреба који су чинили Марина и Иван Јагарчец, представили су UNFIXED колекцију (KANSO тим из Загреба је у суботу, 3. новембра 2018. године у просторијама салона ”BANE hair“ у Новом Саду организовао радионицу за десет учесника: семинар прецизног шишања са теоретском обуком, семинар и рад са моделима).

У част проналазача ручне машине за шишања („нуларице“) Николе Бизумића, Савез Фризерских Клубова Србије покренуо је такмичење у оквиру сајма: 1. Фризерски Куп „Никола Бизумић“. Средња стручна школа Црвенка је имала свог представника у такмичарском делу сајма: Рајко Николић – наставни практичне наставе са технологијом рада за образовни профил мушки фризер је за своје учешће у такмичењу награђен ЗАХВАЛНИЦОМ! На 2. Сајму Едукације представило се 10 излагача. Фризерска берза је „спојила“ фризерске салоне који траже раднике са фризерима који траже запослење. У простору сајма била су постављена два паноа са пријављеним салонима, а посетиоци су били у прилици да прикупе информације од салона за које су били заинтересовани. Након проглашења победника са такмичења 1. Фризерског Купа „Никола Бизумић“ – програм је завршен.

Иако је садржај сајма обиман – исти је веома користан! Сваки учесник је био у прилици да пронађе неопходан сегмент за напредовање у каријери, а фотографије у прилогу су најбољи „сведоци“ изузетно позитивне атмосфере која је (про)пратила овогодишњу манифестацију!

Фото: Рајко Николић
Текст: Милан Лалић