Обележавање Светског дана хране

Манифестација поводом Светског дана хране
19. октобар 2016.
Традиционална посета Дому за старе и пензионере у Кули и Руском Крстуру
31. октобар 2016.
Манифестација поводом Светског дана хране
19. октобар 2016.
Традиционална посета Дому за старе и пензионере у Кули и Руском Крстуру
31. октобар 2016.

Обележавање Светског дана хране

У пријатном амбијенту наше школе и ове године традиционално је обележен Светски дан хране.

У Србији се 16. октобар – Светски дан хране обележава од 2001. године уз подршку Министарства здравља Републике Србије.

Актуелна, 2016. година, проглашена је Међународном годином акције у борби са климатским променама, стога ове године Светски дан хране обележен је под слоганом “ Климатске промене утичу на производњу хране “.

Ученици и професори прехрамбене струке смера прехрамбени техничар примењујући стручна знања, а по рецептима наших бака припремили су бигату трпезу здраве хране која је припремљена без адитива, а која је била изложена на штандовима.

Штандови су били украшени и декорацијама од воћа, поврћа и житарица, корпама са свежим воћем, поврћем, хлебовима и пецивом припремљеним у ђачкој пекарској радионици.

Штандови су били украшени и цветним аранжманима које су припремили техничари хортикултуре, а гости су могли да добију и корисне савете о правилној исхрани и здравим стиловима живота.

Све ово је било употпуњено пригодним програмом у коме су учествовали ученици школе – рециратори, смер женски фризери са ревијом фризура, прехрамбени техничари са забавним квизом знања о правилној исхрани као и гости  – фолклорна секција О.Ш. “Вук Караџић” из Црвенке.

Изузетно нам је било задовољство угостити и наше драге пријатеље који су допринели нашој манифестацији својим присуством и богатим штандовима – Средњу струковну школу

“ Антуна Хорвата “ из Ђакова и Економско – трговинску школу из Куле.

Манифестацију су увеличале и остале званице из општине Кула , Школске управе Сомбор, социјални партнери и пријатељи школе.

Наше активности поводом Светског дана хране традиционално су усмерене ка најмлађим суграђанима, њих желимо да едукујемо и ставимо у улогу оних који важне поруке о правилној исхрани преносе одраслима, а све у циљу промовисања вредности примарне превенције и деловања у смеру што ранијег усвајања здравих животних навика.

Средња стручна школа једна је од оних која даје неопходна знања у коришћењу природних ресурса, очувању екосистема и одрживог развоја у производњи хране.

 

Фото галерија