Средњој стручној школи из Црвенке подстицаји Покрајине

Организација наставе од 15.03.2021. год.
12. март 2021.
Оцењивање у условима наставе на даљину
25. март 2021.
Организација наставе од 15.03.2021. год.
12. март 2021.
Оцењивање у условима наставе на даљину
25. март 2021.

Средњој стручној школи из Црвенке подстицаји Покрајине

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Чедомир Божић уручио је данас 12 уговора корисницима бесповратних средстава који су остварили то право у оквиру конкурса чија јеукупна вредност 23 милиона динара, и чији је циљ унапређивање образовања ученика и студената пољопривредне струке у нашој покрајини.Средња стручна школа из Црвенке једна је од школа којој су опредељена средства по овом конкурсу.

Секретар Божић је подсетио на значај Конкурса за финансирање интензивирања коришћења пољопривредног земљишта, којим располажу научноистраживачке установе, средње пољопривредне школе и остале школе које образују кадар у области пољопривреде, а за који је ресорни секретаријат наменио финансијска средства радиунапређивања наставе и што бољих услова за примену стечених знања у пракси.

Највеће интересовање је владало за набавку погонске и прикључне пољопривредне механизације. Средства су јошопредељена средњим стручним школама у Зрењанину, Кањижи, Сомбору, Футогу, Панчеву, Бачкој Тополи, Бачу, Руми, Иригу, и Вршцу.

Александар Настић, директор ССШ из Црвенке рекао је да ће ова средства веома значити Школи. Баш као и прошле године, средства ће искористити да замене дотрајалу механизацију. Подсетимо, ССШ је купила нови трактор „Белорус 820“ вредан 2 милиона и 800 хиљада динара, а ове године средства ће определити за нову сејалицу која ће додатно унапредити сам трактор.