Обележавање Светског дана хране и Дана школе
16. октобар 2018.
Распоред писмених и контролних радова
23. октобар 2018.
Обележавање Светског дана хране и Дана школе
16. октобар 2018.
Распоред писмених и контролних радова
23. октобар 2018.

4. „Дани бундеве“

Удружење жена посвећених традицији здраве исхране, домаћој радиности и туризму „Еко Кула“, заједно са  Туристичком организацијом општине Кула приредило је четврту по реду манифестацију „Дани бундеве“. У склопу ове  манифестације посетиоци су били у прилици да пробају слатке и слане специјалитете од бундеве, да купе производе које су чланице 35 удружења жена за овогодишње „Дане бундеве“ спремиле, док су најмлађи посетиоци учествовали у креативним радионицама које су тематски осмишљене за ову прилику.

Овогодишњи „Дани бундеве“ одржани су у суботу, 20. октобра 2018. године, на Тргу ослобођења у Кули. Добродошлицу су окупљеним посетиоцима на почетку манифестације пожелели Владимир Станковић – директор Туристичке организације општине Кула и Ерика Пророковић – председница Удружења „Еко Кула“.

Средња стручна школа Црвенка је на овогодишњим „Данима бундеве“ имала запажен наступ. Излагачи на штанду наше школе ове године биле су наставнице Ружица Каровски, Мирјана Барзут, Мирa Ћато, Габриела Кажић и Драгана Димитрић, као и ученице Катарина Маравић, Ратка Миљанић, Исидора Митровић и Анђела Тримовски (све четири су ученице IV-2). У припремању специјалитета који су презентовани на штанду поред поменутих излагача учествовала је и Божана Швељо – сарадник у настави. Приметно је било интересовање присутних за конзумацију и куповину понуђених производа.

Када је у питању такмичарски део, Средња стручна школа Црвенка се, симболично, такмичила под именом „насмејана бундевица“! Према мишљењу чланова стручног жирија – штанд наше школе, који је пленио изгледом и привлачио разноврсним укусима маштовито припремљених специјалитета од бундеве, оцењен је као НАЈБОЉЕ ДЕКОРИСАН! Диплома је уручена наставници Ружици Каровски.

Текст: Милан Лалић
Фото: Драгана Димитрић и Милан Лалић