Радионица „Упознајмо краљевину Шпанију“

Викенд у Требињу, Дубровнику и Вишеграду
15. септембар 2018.
Јесењи крос РТС-а „Кроз Србију“
28. септембар 2018.
Викенд у Требињу, Дубровнику и Вишеграду
15. септембар 2018.
Јесењи крос РТС-а „Кроз Србију“
28. септембар 2018.

Радионица „Упознајмо краљевину Шпанију“

Пројекат ’’ETS KULA ICT DEVELOPMENT“ Економско-трговинске школе Кула одобрен је у мају текуће године од стране Фондације Темпус у оквиру КА1 пројекта Еразмус+ програма. Пројекат Економско-трговинске школе Кула подразумева одлазак шест полазника на обуку у партнерску установу Inercia Digital S.L. у Шпанији (Aljaraque, Huelva). Партнерска установа Inercia Digital S.L. је фокусирана на обуку и иновације у погледу дигиталних вештина, поседује капацитете и искуство на европском нивоу. Пројектом је предвиђено да прва група похађа обуку ’’Virtual Campus“ у периоду од 30. септембра до 6. октобра 2018. године, док ће друга група похађати обуку ’’Multimedia Publishing у периоду од 2. до 8. децембра 2018. године.

У вези са наведеним пројектом је у понедељак 24. септембра 2018. године у Средњој стручној школи Црвенка одржана радионица „Упознајмо Краљевину Шпанију“, као вид сарадње између Економско-трговинске школе Кула и Средње стручне школе Црвенка.

Уочи почетка радионице присутне је поздравио Александар Настић – директор Средње стручне школе Црвенка.

Радионицу је оджала Биљана Митошевић (наставник права у Економско-трговинској школи Кула и секретар Средње стручне школе Црвенка). Радионица је била подељена у неколико тематских целина: „лична карта“ Краљевине Шпаније, кратак историјат, основне географске карактеристике Шпаније, географске регије Шпаније (уз акценат на географској регији Средоземна Шпанија), туризам и туристичко-географске регије Шпаније, лична искуства током досадашњих посета учесника радионице (Барселона и острво Мајорка), језик и култура, традиција и обичаји. Поједине тематске целине (туризам и туристичко-географске регије Шпаније, лична искуства током досадашњих посета учесника радионице, језик и култура, традиција и обичаји) су употпуњене излагањем запослених у Средњој стручној школи Црвенка – професора шпанског језика Милијане Радоњић и мастер професора географије Милана Лалића. Техничку помоћ и подршку око припреме целокупне радионице пружио је др Бранко Лучић (наставник математике у Средњој стручној школи Црвенка).

Радионици су присуствовали: Марина Џакула, Мирјана Бојанић, Јасмина Ђурковић, Роса Савић и Ливиа Јухас (запослене у Економско-трговинској школи Кула), односно Александар Настић, Јована Митрић, Мирјана Бероња, Милијана Радоњић, Бисерка Чапко, Нада Корбелић, Биљана Митошевић и Милан Лалић (запослени у Средњој стручној школи Црвенка).

Иако је дан био тмуран и кишовит, атмосфера током радионице је била позитивна и ведра. Целокупан утисак током радонице је употпуњен тихом шпанском музиком, као и оригиналном сангријом (воћним вином које је послужено по протоколу – са комадићима воћа).

Биљана Митошевић и Милан Лалић